la musona logo

Com va néixer La Musona?

Per explicar l’origen de La Musona, cal explicar qui és la Cristina, així que, per si no em coneixes, em presento: 

Soc la Cristina, fundadora de La Musona i apassionada dels animals, la natura i els petits grans plaers de la vida. 

Com sempre, això de presentar-nos és més complicat del que sembla doncs som molt més que dues línies en un full en blanc. És amb el temps, compartint experiències i moments, com ens anem coneixent de veritat. 

És per això que m’agradaria explicar-te part de la meva història, perquè és un reflex de mi i sobretot del naixement de La Musona. I tot i que aquesta va néixer l’any 2022, com sempre passa amb les millors històries, té els seus orígens molt més enllà.

la musona cristina puigdollers historia angus osona

Els orígens: camps, porcs, vaques i un negoci familiar

Vaig créixer rodejada de camps, porcs, vaques i un negoci familiar que es va consolidar gràcies a la vocació i el treball dels pares. En un entorn tan natural, la meva estima pels animals i els costums de sempre va créixer, i també ho va fer la meva necessitat de qüestionar-ho tot.

 

Amb els anys vaig acumular informació sobre la producció i distribució de carn, la qualitat dels productes i l’impacte del sector en el medi ambient. Com més investigava, més incòmode em sentia amb la realitat i amb una llau d’informació sovint contradictòria i poc clara.

 

Volia trobar respostes i noves maneres de replantejar les coses, així que vaig decidir formar-me en zoologia, etologia animal i magisteri. I després vaig decidir viure un temps als EUA, la qual cosa ho va canviar tot. 

Com viure amb els indis Sioux va començar a donar forma a La Musona

Viure prop d’una comunitat d’indis Sioux va significar entendre el compromís real pel benestar de les persones i l’entorn. Sempre disposats a ajudar-se i a potenciar el què és natural, em van mostrar una alimentació saludable i respectuosa de veritat, i allò va revifar la meva empenta. 

 

En tornar, vaig contactar de nou a persones del món de la salut, la gastronomia i la ramaderia per veure la informació de sempre amb una mirada renovada. Per poder començar a donar forma a un model de cria, producció i distribució de carn que sempre havia somniat.

 

Sempre havia volgut oferir la qualitat de la raça Aberdeen Angus que el pare havia portat feia anys d’Escòcia a La Masia amb una mirada renovada que respongués a les necessitats d’ara. Però no va ser fins aquell moment que vaig començar a tenir clar com fer-ho. Moment en què de cop va venir la pandèmia i ho va parar tot.

Soc mare per primera vegada, ens confinen i trobo la peça que em falta.

Acabava de ser mare i estàvem confinats. 

 

Si ser mare per primera vegada en una situació així sempre deixa empremta, en aquest cas va ser tota una revolució. El meu somni va deixar de tenir empenta i em vaig bolcar del tot en la Rita i la nova situació. El que abans veia molt clar, ara semblava fruit d’un moment llunyà.

 

Va ser en un dels nostres passejos pels camps, tenint la sort de poder sortir a prendre l’aire perquè estàvem completament sols, que se’m va encendre la bombeta. 

 

Des de sempre m’havia encantat organitzar dinars, sopars, festes. Així és com entenc estar amb família i amics: una bona taula, rialles, sobretaules eternes, bon menjar i bon vi. Poder connectar amb les persones i l’entorn, saber el que mengem i alimentar-nos amb respecte i qualitat. Això i, per damunt de tot, poder gaudir de la vida, de cada plaer, dels petits i els grans.

 

Ho vaig veure clar. 

Neix La Musona i amb ella un nou món de sensacions per explorar.

La qualitat, el respecte, la transparència, l’estima per la terra, els animals i el medi ambient eren imprescindible i necessaris, però sobretot el que calia era trobar un nou lloc per la carn. Crear un espai on aprendre a entendre i valorar tot el valor que ens aporta la raça Aberdeen Angus, un espai on alimentar-nos amb respecte i, sobretot, gaudir de cadascuna de les experiències amb els nostres i l’entorn. 

 

Calia una nova mirada en el gran valor nutritiu i sensorial de la raça pura Aberdeen Angus; una revaloració del sector carni i ramader; i redescobrir l’experiència de menjar carn a través de nous models de cria, distribució, venda, formes de relació i experiències vivencials.

 

Una oportunitat de tornar a les arrels amb una mirada renovada per redescobrir el valor de la raça Aberdeen Angus

 

De continuar oferint l’excel·lència i qualitat que sempre amb una mirada renovada. Una mirada que té com a premissa garantir el respecte absolut cap als animals, l’entorn i un mateix, i sobretot, brindar experiències sensorials, exclusives i d’un alt valor nutritiu.

La Musona neix de la necessitat de tornar a les arrels amb una mirada renovada. 

Del desig d’impulsar l’evolució del sector carni cap a un model sostenible que produeixi aliments de qualitat sense antibiòtics ni additius químics. 

 

Del convenciment que és moment de recuperar el sabor de sempre amb noves maneres d’actuar que respectin el benestar animal, l’entorn i els consumidors i que, sobretot, ens permetin gaudir de cada queixalada.

 

Fundar La Musona és haver pogut connectar les meves necessitats com a mare, filla, dona i empresària. És aportar el meu granet de sorra en crear espais de connexió, gaudi, benestar i salut al voltant d’una bona taula. 

 

És poder continuar oferint l’excel·lència i qualitat de sempre amb una mirada renovada. Una mirada que té com a premissa garantir el respecte absolut cap als animals, l’entorn i un mateix, i sobretot, brindar experiències sensorials, exclusives i d’un alt valor nutritiu.

Això només acaba de començar: La Musona d’avui i del demà.

Sento que aquest camí que estic fent, juntament amb totes les persones que hi col·laboren i tots els clients que ja confieu en nosaltres, només acaba de començar.

 

Estic convençuda que gaudir de carn de qualitat com ho és l’Aberdeen Angus ha de ser fruit d’una elecció personal respectuosa amb el benestar animal, l’entorn i cadascú de nosaltres. I a La Musona fem que això sigui possible. 

 

Queda molt per fer i no se m’acudeix millor manera que viure el món Aberdeen Angus plegats gaudint del consum de la bona carn.

 

Així que ja només em queda una cosa per dir-te: ens acompanyes?

Compartir:

Articles relacionats