la musona logo

Per què Angus és una de les millors carns gurmet?

03-filet-lamusona-angus

L’extraordinària qualitat de la carn de raça Aberdeen Angus és reconeguda a escala mundial. Procedent del nord-est d’Escòcia, ha esdevingut una de les carns més demandades al nostre país.

Quan convertim una cosa tan quotidiana com menjar en una experiència, estem parlant d’alguna cosa gurmet. Al camp de les hamburgueses, la carn d’Aberdeen Angus és, sens dubte, una de les millors carns gurmet. El secret? El seu característic vetejat que la fan sucosa, tendra i de sabor intens. La textura i el sabor fan que s’adapti a la perfecció als clàssics ingredients amb què solem acompanyar les hamburgueses.

Fa més d’una dècada que la carn d’Aberdeen Angus es va començar a comercialitzar amb més freqüència a la restauració, especialment als Estats Units. Des de llavors, la seva fama no ha deixat de créixer i el consum s’ha expandit per tot el món. Per això, a continuació, us expliquem l’origen d’aquesta carn i els beneficis que l’han fet ser una de les millors carns gurmet.

Origen de la carn Aberdeen Angus

Originària d’Escòcia, la raça Aberdeen Angus pertany a les quatre races de producció càrnia millor considerades, tant en bestiar pur com en creus. Al segle XIX es va estendre a altres països com Argentina, Uruguai, Austràlia i Estats Units. D’aquesta manera, a Amèrica es van establir les ramaderies més importants de bestiar pur i es van formar noves races a partir de la genètica Aberdeen-Angus.

Els animals d’aquesta raça són de mida mitjana, i poden ser de color negre o d’un color vermellós homogeni. Una de les característiques principals d’aquests animals és que no tenen banyes. Com que són suredes, hi ha menys risc de lluites d’estatus i pateixen menys lesions físiques.

Aquesta raça s’ha estès per tot el món gràcies a la seva enorme capacitat d’adaptació, rusticitat i habilitat per rumiar. A més, tenen una gran fertilitat i és sexualment longeva. Tenen un instint maternal molt desenvolupat i una magnífica producció lletera per als seus vedells.

Beneficis de la carn Aberdeen Angus

Com hem avançat, aquesta carn es caracteritza per les vetes. És a dir, té greix intramuscular que li aporta grans beneficis. Això ha fet que la USDA (U. S. Departament of Agriculture) la situï al primer grup de qualitat de la raça bovina.

A més de l’excel·lent textura i el seu inconfusible sabor, la carn d’Aberdeen Angus té àcids grassos Omega 3, per la qual cosa és baixa en colesterol. També hi aporta ferro, vitamines B13 i B3.

A La Musona, la forma de la nostra criança, respectant sempre el medi ambient, fa que les nostres hamburgueses siguin unes veritables hamburgueses de camp. 

Tasta-la aquí.

Compartir:

Articles relacionats