la musona logo

L’equinocci de primavera: la natura reneix, i nosaltres amb ella

L’equinocci de primavera: la natura reneix, i nosaltres amb ella

Respectar la natura, connectar-nos amb els cicles de la terra, consumir de manera respectuosa. A La Musona ens esforcem per estar connectades durant tot l’any amb la terra que ens dona menjar perquè sabem que aquesta consciència ens ajuda a prendre decisions des d’un lloc molt més respectuós. 

És per això que viure els canvis de les estacions ens nodreix tant, especialment quan es tracta d’iniciar la primavera, ja que és una època que, a nosaltres que ens agraden tant les experiències, resulta molt desitjable.

És ara quan la natura comença el despertar de la seva letargia hivernal, inunda els camps amb un renovat sentit de vida i ens aporta tanta vitalitat.

A casa nostra, l’arribada de la primavera té un significat especial. Més enllà de la mera transició d’estacions, el solstici ens porta inevitablement a pensar en el profund canvi que experimentem tant en el camp i la terra, com a dins nostre.

L’alegria de renéixer a la terra que ens envolta

Cada cop que en Jesús surt a cuidar les vaques i els bous és testimoni del canvi d’estacions. I sí, som conscients que vivim en un racó únic i privilegiat de la naturalesa.

Som testimonis del renéixer del verd i del color en la seva màxima esplendor. Els camps es transformen en un tapís de tonalitats vives i diverses olors. Els arbres, nus durant mesos, esclaten en brots verds i exuberants, i les flors silvestres despleguen la seva bellesa efímera.

Novament, estem davant d’un recordatori commovedor de la infinita capacitat de la natura per renovar-se, un cicle constant de mort i renaixement que ens connecta profundament amb l’univers que ens envolta.

I és meravellós i esglaiador a la vegada. Aquí al camp i també a la ciutat, perquè és el que té el renéixer de la primavera, que si un obre bé els ulls es fa evident a qualsevol lloc.

Una renovació interna és inevitable

Potser és subtil o potser és molt evident, però quan les estacions canvien nosaltres també ho fem, una mica encara que sigui.

L’equinocci de primavera no només comporta canvis visibles al nostre voltant, sinó que també desperta alguna cosa dins nostre.

És un moment per desfer-nos del que és vell i donar la benvinguda al que és nou. Una oportunitat per començar des de zero. Els raigs del sol més càlids i la brisa suau ens infonen amb una energia diferent: provoquen una sensació d’empoderament i d’esperança. La inspiració reneix deixant enrere les múltiples capes amb les quals l’hivern ens l’havia cobert.

la musona angus vedella llibertat respecte animal osona

Celebrem la llum i els bons moments

En moltes cultures, l’equinocci de primavera ha estat vinculat a rituals i festivitats de fertilitat, tant humana com de la terra, per la seva capacitat regenerativa tan evident, així com per l’harmonia que aporta fent que dia i nit tinguin una durada aproximadament igual.

Però sens dubte, el canvi més evident és el retorn gradual de la llum solar, demostrant que la claredat està per sobre de la foscor. Un símbol de la il·lusió que suposen els dies més llargs, brillants i càlids.

La llum torna a acariciar-nos durant més temps i amb ella ens ve de gust viure més a l’aire lliure, reunir-nos, trobar-nos al voltant d’unes brases o amb un bon entrepà al camp. Se’ns obren les ganes de nous plans i de viure més i millor.

Des de La Musona sentim ja l’espetec de les brases mentre els raigs de sol primaverals ens fan entrar en calor. Ens arriba l’aroma de la carn mentre la boca se’ns fa aigua i riem amb les persones estimades al nostre voltant.

Cadascú té la seva primavera ideal, però el que és segur és que aquest és un moment de renaixement interior, de sentir la brisa suau a la cara i notar l’efervescència de la llum i el color.

la musona angus vedella llibertat respecte animal osona

Compartir:

Articles relacionats